Leren Restaureren, uniek in zijn opzet

Initiatiefnemer Ron van Heeswijk van Leren Restaureren en van Van Heeswijk Opleidingen stelt zich graag aan u voor.

“Vanwege mijn enthousiasme voor het ambacht voegen ben ik in 1978 mijn eigen onderneming gestart, genaamd ‘Voegersbedrijf Ron van Heeswijk’. In de eerste jaren heb ik me vooral geconcentreerd op het voegen van projecten in de woning- en utiliteitsbouw. Tijdens deze periode ontwikkelde ik een fascinatie voor historische bouwwerken. Om deze energie in te zetten in mijn onderneming ben ik in 1982 gestart met het restaureren van historische gevels aan monumentale panden. In de jaren die daarop volgde heb ik mezelf ontwikkeld tot een specialist in gevelrestauratie…[verder lezen]
Op de cursus komt u mij en mijn collega’s Alex KuijpersDanny van der Meer en René Kok tegen als docent en als instructeurs”.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VOOR U NA AFRONDING VAN DE CURSUS?

U heeft uw kennis en uw vakmanschap verbreed. U bent vertrouwd geraakt met het werken, en verwerken van authentieke materialen en gereedschappen. U positioneert zich sterker op de arbeidsmarkt zowel als werknemer, zelfstandig professioneel of als werkzoekende. Dus aantrekkelijker voor werkgevers, opdrachtgevers en de particuliere markt.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS GESCHIKT?

Voor metselaars, voegers, bouwplaatsmedewerkers, zelfstandige professionals,  toezichthouders, opzichters, en adviseurs.

WAT LEERT U IN DE THEORIE?

U leert o.a. hoe u schade aan metsel- en voegwerk beoordeelt, en hoe vervolgschade kan worden voorkomen. Nieuwe kalkmortels verenigbaar maken met bestaande mortels.
De samenstelling van voegmortels en de recepturen. De kwaliteitseisen en richtlijnen voor het werken en herstellen van metselwerk van historische bouwwerken.

WAT LEERT U IN DE PRAKTIJK?

U gaat o.a. historische kalkmortels bereiden, en u bekwaamd zich in het uitvoeren van bijzonder voegwerk zoals het maken van een doorgestreken voeg, de daggestreep, een snijvoeg, en de knipvoeg. U gaat beschadigde bakstenen repareren met een reparatiemortel, en u verouderd (patineert) ingeboet metselwerk en de herstelde voegen.

WAT KRIJGT U NA HET AFRONDEN VAN DE CURSUS?

U krijgt een certificaat van deelneming.

WAAR KAN IK ME AANMELDEN VOOR LEREN RESTAUREREN?

U kan zich voor Leren Restaureren hier aanmelden. U kunt dan uit het cursusaanbod een keuze maken. Heeft u vragen, stel ze gerust met dit contactformulier.

HOE WERKT LEREN RESTAUREREN?

Op deze pagina kunt bekijken hoe Leren Restaureren te werk gaat.

MOCHT U NOG MEER WILLEN WETEN OVER DE CURSUSSEN OF HEEFT U OPMERKINGEN?
Die kunt u stellen door middel van dit contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 0655565107.

Van Heeswijk Opleidingen - Bouwradius - Hollands Bouwen - Bouwschool Breda - Bouwcirkel - Bouwmensen